Bikėnų valtinės kavinė – baras


      Baidarės, kajakai, valtys, vandens dviračiai


     Kavinė – baras ant vandens


        Vandens nusileidimo takas


      +370 685 44450


Bikėnų valtinės kavinė – baras


      Baidarės, kajakai, valtys, vandens dviračiai


     Kavinė – baras ant vandens


        Vandens nusileidimo takas


      +370 685 44450


Šalia Bikėnų valtinės veikia kavinė – baras  ant vandens.

Atvykite į Bikėnų valtinės kavinę  – barą, ir mes  suruošime šventę Jums ir Jūsų draugams kavinukėje tiesiai ant vandens, pasiūlysime saugų medinį keltą persikelti iš vieno kranto į kitą,  nusileisti  lynu „tarzanke“ vandeniu ir daugybę kitų pramogų.

Vaizdingos Zarasų krašto vietovės prie Antalieptės marių  garsėja ne tik savo nepakartojamu grožiu, bet ir čia sugaunamos žuvies laimikiais. Firminis patiekalas  – žuvies sūris, kurio istorija siekia arti 100 metų. Bikėnų valtinės kavinėje – bare iš anksto užsisakę galėsite ne tik pasimėgauti šiuo patiekalu, čia galėsite paragauti įvairiausių vaistažolių arbatų ar aukštaičių blynų.

Šalia Bikėnų valtinės veikia kavinė – baras  ant vandens.

Atvykite į Bikėnų valtinės kavinę  – barą, ir mes  suruošime šventę Jums ir Jūsų draugams kavinukėje tiesiai ant vandens, pasiūlysime saugų medinį keltą persikelti iš vieno kranto į kitą,  nusileisti  lynu „tarzanke“ vandeniu ir daugybę kitų pramogų.

Vaizdingos Zarasų krašto vietovės prie Antalieptės marių  garsėja ne tik savo nepakartojamu grožiu, bet ir čia sugaunamos žuvies laimikiais. Firminis patiekalas  – žuvies sūris, kurio istorija siekia arti 100 metų. Bikėnų valtinės kavinėje – bare iš anksto užsisakę galėsite ne tik pasimėgauti šiuo patiekalu, čia galėsite paragauti įvairiausių vaistažolių arbatų ar aukštaičių blynų.

Rytų Aukštaitijos maisto paveldas

Lietuviai visuomet mėgo skanų ir sotų maistą. Muo senų senovės sakoma: kaip valgo, taip ir dirba. Rytų Aukštaitijos virtuvė garsi savo paprastumu. Patiekalui skoni suteikia pats produktas, kai kada pagardinamas įvairiais uždarais.

Ruginė duona – vienas iš seniausių ir pagrindimų maisto produktų Rytų Aukštaitijoje, valgomas kasdien pusryčiams, pietums ir vakarienei. Yra dvi tradicinės  duonos rūšys – paprasta rauginta ir plikyta. Rauginta duona kepama nuo seniausių laikų, o plikyta – kepama tik nuo XX a. pradžios.

Bulvės laikomos antąja duona ir valgomos ištisus metus. Populiariausi bulvių patiekalai yra cepelinai, vėdarai, bulviniai blynai.

Pieno produktai buvo populiarūs nuo senovės. Labiausiai paplitę yra lietuviskas baltas sūris,  džiovintas, rūgštus, saldus ar paskatintas kmynais.

Labiausiai vartojama mėsa buvo kiauliena –  šviežia, sūdyta ar rūkyta. Ypač mėgstamos įvairios rūkytos dešros.  Populiari ir  veršiena, elniena, briediena, šerniena, kiškiena ir paukštiena.

Rytų Aukštaitijos maisto paveldas

Lietuviai visuomet mėgo skanų ir sotų maistą. Muo senų senovės sakoma: kaip valgo, taip ir dirba. Rytų Aukštaitijos virtuvė garsi savo paprastumu. Patiekalui skoni suteikia pats produktas, kai kada pagardinamas įvairiais uždarais.

Ruginė duona – vienas iš seniausių ir pagrindimų maisto produktų Rytų Aukštaitijoje, valgomas kasdien pusryčiams, pietums ir vakarienei. Yra dvi tradicinės  duonos rūšys – paprasta rauginta ir plikyta. Rauginta duona kepama nuo seniausių laikų, o plikyta – kepama tik nuo XX a. pradžios.

Bulvės laikomos antąja duona ir valgomos ištisus metus. Populiariausi bulvių patiekalai yra cepelinai, vėdarai, bulviniai blynai.

Pieno produktai buvo populiarūs nuo senovės. Labiausiai paplitę yra lietuviskas baltas sūris,  džiovintas, rūgštus, saldus ar paskatintas kmynais.

Labiausiai vartojama mėsa buvo kiauliena –  šviežia, sūdyta ar rūkyta. Ypač mėgstamos įvairios rūkytos dešros.  Populiari ir  veršiena, elniena, briediena, šerniena, kiškiena ir paukštiena.

Paplūdimys

Vandens dviračių nuoma

Valčių nuoma

Paplūdimys

Vandens dviračių nuoma

Valčių nuoma