[email protected]

708-456-3790

3143 Hog Camp Road

River Grove, IL 60171

Turite klausimų

708-456-3790

[email protected]

[email protected]

Kulinarinis paveldas

Lietuviai visuomet mėgo skanų ir sotų maistą. Nuo senų senovės sakoma: kaip valgo, taip ir dirba. Rytų Aukštaitijos virtuvė garsi savo paprastumu. Patiekalui skonį suteikia pats produktas, kai kada pagardinamas įvairiais uždarais.

Ruginė duona – vienas iš seniausių ir pagrindinių maisto produktų Rytų Aukštaitijoje, valgomas kasdien pusryčiams, pietums ir vakarienei. Yra dvi tradicinės duonos rūšys – paprasta rauginta ir plikyta. Rauginta duona kepama nuo seniausių laikų, o plikyta duona kepama tik nuo XX a. pradžios.

Bulvės laikomos antrąja “duona” ir valgomos ištisus metus. Populiariausi bulvių patiekalai yra cepelinai, vėdarai, bulviniai blynai.

Pieno produktai buvo populiarūs nuo senovės. Labiausiai paplitęs yra lietuviškas baltas sūris, šviežias ar džiovintas, rūgštus, saldus ar paskanintas kmynais.

Labiausiai vartojama mėsa visada buvo kiauliena – šviežia, sūdyta ar rūkyta. Ypač mėgstamos įvairiausios rūkytos dešros. Populiari ir aviena, jautiena, veršiena, elniena, briediena, šerniena, kiškiena ir paukštiena.

Seniausi tradiciniai gėrimai yra midus (gaminamas naudojant natūralų medų), gira ir alus. Mėgstamas ir obuolių bei uogų vynas.

Rytų Aukštaitija garsi įvairiais blynais.

UAB „Degesa” įsikūrusi vaizdingoje vietovėje Zarasų krašte prie Antalieptės marių, kurios garsėja ne tik savo nepakartojamu grožiu, bet ir čia sugaunamos žuvies laimikiais. Todel mūsų siūlomas produktas yra būtent iš jos. Tai žuvies sūris, kurio istorija jau siekia arti 100 metų. Bikėnų valtinės bare, užsisakę iš anksto, galėsite ne tik pasimėgauti šiuo patiekalu, čia galėsite paragauti įvairiausių vaistažolių arbatų ar tikrų aukštaitiškų blynų.